Ropa computer

Alles wat je wil weten over e-mail

Geplaatst op

Je kunt op veel verschillende manieren e-mail gebruiken. Je kunt vanuit huis vanaf je computer je e-mail lezen, maar ook vanaf iedere computer met een internetverbinding. Hier lees je wat het verschil is tussen een e-mailprogramma en webmail. En wat is eigenlijk het verschil tussen een e-mailadres en een e-mailaccount? We leggen het je uit. 

Wat is een e-mailaccount?

Een e-mailaccount kun je vergelijken met je brievenbus thuis. Thuis ontvang je je brieven door de brievenbus op je deurmat, of je hebt buiten een postbus staan. Je e-mailaccount werkt hetzelfde. Het is de postbus waar je e-mail bezorgd wordt. Je vind je e-mail in je postvak in. In de verzonden map zie je alle e-mail die zelf hebt verstuurd. 

Wat is een e-mailadres?

Een e-mailadres kun je vergelijken met je huisadres. Dit is het adres waar je post bezorgd wordt. Met e-mail werkt het hetzelfde. Als iemand jou een bericht wil sturen, moet deze persoon jouw e-mailadres invoeren. Naast het e-mailadres geeft degene die je het bericht stuurt ook het onderwerp van het bericht en natuurlijk de inhoud van het bericht mee. Een e-mailbericht wordt dus naar een bepaald e-mailadres gestuurd en komt binnen bij de postbus van je e-mailaccount. Je e-mailaccount kun je benaderen via een e-mailprogramma op je computer of via webmail. 

Wat is webmail?

Met webmail kun je je e-mail lezen op iedere computer met een internetverbinding. Je hebt er geen e-mailprogramma voor nodig. Een voorbeeld van webmail is ziggo webmail. Je logt in via een bepaalde URL en zo kun je gebruik maken van een webapplicatie waarmee je e-mail kunt lezen en versturen. Deze URL kun je vinden op https://www.onlinewebmailinloggen.nl/. Webmail is dus een e-mailprogramma op het internet. Het handige van webmail is dat je overal je e-mail kunt checken. Ook als je op de camping in Frankrijk staat via de computer bij de receptie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je over zaken die spelen in de IT-wereld.

Contactgegevens

Via info @ ropacomputer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden