Sinds de eerste smartphone uitkwam, is er heel veel veranderd op het gebied van smartphones. Zo zijn de smartphones door de jaren heen vele malen duurder geworden. Hiervoor zijn een hoop verschillende oorzaken aan te wijzen. Niet alleen de prijs is veranderd, ook op het gebied van techniek is er erg veel veranderd. Hier een aantal feiten die te maken hebben met de veranderingen van smartphones door de jaren heen.  

Bellen 

Op het gebied van bellen is er heel veel veranderd ten opzichte van de tijd van de eerste smartphone. Als je een jaar of twintig geleden aan een willekeurige voorbijganger op straat zou vragen of hij behoefte had aan een mobiele telefoon, kon je vrijwel zeker een nee verwachten. Dit is in de afgelopen jaren heel sterk veranderd. Waar twintig jaar geleden niemand er op zat te wachten om de hele tijd gebeld te worden, kunnen nu maar heel weinig mensen zonder hun mobiele telefoon. Iedereen vindt het tegenwoordig belangrijk om zo veel mogelijk bereikbaar te zijn. Door de jaren heen is het bellen met een prepaidkaart steeds minder populair geworden. Toch heeft het tegenwoordig nog steeds een hoop voordelen om te bellen via prepaid. Lijkt het je wat om een prepaid kaart te kopen? Dan kun je een herlaadkaart vergelijken op prepaidsimkaarten.be. Hierdoor weet je zeker dat je de prepaid kaart uitkiest die het best bij jou past.  

De eerste generatie smartphones 

De eerste generatie smartphones lijkt qua uiterlijk totaal niet op de smartphones waar we vandaag de dag mee rondlopen. Het was een grote doorbraak in de wereld van de smartphones toen de eerste smartphone waar je mee kon e-mailen op de markt kwam. Tegenwoordig is het normaal om meerdere applicaties waarmee je toegang hebt tot je mail op je mobiele telefoon te hebben. Ook de eerste telefoon met een ingebouwde camera was een bijzondere ontdekking. De kwaliteit van de camera was 0,11 megapixels. Dit is een extreem lage kwaliteit vergeleken met de camera’s van vandaag de dag. Toch werden er toendertijd grote stappen gezet richting de smartphones die we vandaag de dag kennen. Rond het jaar 2000 begonnen de smartphones pas echt aan te slaan bij een groter publiek. Waar eerst vooral zakenmensen en mensen met een beroep als zeeman een mobiele telefoon hadden, begonnen nu ook doorsnee burgers mobiele telefoons aan te schaffen.  

Verschil in prijs 

De afgelopen jaren zijn smartphones steeds maar meer en meer gaan kosten. Dat is gedeeltelijk te verklaren doordat de techniek in de telefoons steeds duurder wordt. Toch zijn er nog veel meer aspecten die meespelen in het bepalen van de prijs van een smartphone. Zo speelt het ook een rol dat de schermen de laatste jaren steeds groter geworden zijn. Ook wil iedereen dat een smartphone zo licht mogelijk is. Het is natuurlijk voor de fabrikant goedkoper als het gewicht van de telefoon er niet heel erg toe doet. Nu worden alleen de aller lichtste materialen gebruikt waardoor de kostprijs van het product omhoog gaat. Natuurlijk betaal je ook deels voor het merk. Dat is ook de reden dat de grootste merken vaak ook de duurste zijn.