Ropa computer

De beste alternatieven voor iTunes

Geplaatst op

Er zijn veel positieve kanten aan het bezitten van een iPad, iPhone of iPod, maar er zijn ook een paar negatieve kanten. Voor veel mensen is het een groot nadeel om met iTunes te moeten vechten als er alternatieven zijn.

Of je nu iTunes gebruikt om naar muziek op je computer te luisteren, of je gebruikt het gewoon om je muziekcollecties gesynchroniseerd te houden met je Apple-apparaat, er zijn genoeg gratis alternatieven om uit te kiezen.

Hier kijken we naar 3 van dergelijke tools – en het goede nieuws is dat de meeste van hen volledig gratis zijn. In sommige gevallen moet u misschien betalen om sommige geavanceerde functies te ontgrendelen, maar voor het grootste deel zijn ze volledig gratis.

1. MusicBee
Ten eerste, MusicBee heeft een belangrijk voorbehoud: op het moment van schrijven, het is alleen beschikbaar voor Windows. Er zijn twee versies: de gewone desktopsoftware en een draagbare app die niet geïnstalleerd hoeft te worden.
MusicBee is meer dan alleen een muziekspeler; het geeft je de veranderingen om je muziekcollectie beter te organiseren en te beheren. Het importeert uw bestaande iTunes-bibliotheek om u op weg te helpen, maar u kunt ook andere mappen opgeven om op te nemen. Het ziet er niet helemaal anders uit dan iTunes, maar is ook zeer aanpasbaar – zowel qua schermlayout als door het gebruik van huiden. U kunt de geluidsniveaus aanpassen met behulp van een 15-bands equalizer en u kunt uw muziek ook synchroniseren met mobiele apparaten.
MusicBee doet een geweldig werk van het houden van uw muziekcollectie op orde, het helpen van uw mijn automatisch taggen van bestanden, het bieden van scheurondersteuning, en het trekken in allerlei nuttige gegevens, zoals albumillustratie en songteksten. Er is ook een leuke verzameling van add-ons te downloaden van de MusicBee website om verder uit te breiden van de mogelijkheden van het programma – zoals met extra audio tweaking opties, netwerk apparaat ondersteuning, en een groot aantal visualisaties.

2. MediaMonkey
MediaMonkey kan worden gebruikt als een bijna volledige vervanging voor iTunes; u kunt het zelfs gebruiken om muziek te synchroniseren met uw iPod of iPhone als u iTunes geïnstalleerd houdt (hoewel er geen reden is om het ooit op te starten).
Net als MusicBee kan het programma op de gebruikelijke manier worden geïnstalleerd, of als draagbare app als u het met een USB-stick van de computer naar de computer wilt verplaatsen. De interface is niet superattractief, maar als het gaat om het beheren van een grote muziekbibliotheek, doet het programma uitstekend werk. Taggen is goed behandeld, en de skinnable, aanpasbare interface zal de meeste mensen gelukkig te houden.
Als u besluit om de MediaMonkey te levelen en te upgraden naar de betaalde gouden versie (£52,82, US$59,94, AU$85,04 voor een levenslange licentie), profiteert u van verbeterde prestaties tijdens het rippen, automatische achtergrondbibliotheek-updates en andere extra functies zoals automatische afspeellijsten.
Voor de meeste mensen zou de gratis versie echter meer dan genoeg moeten zijn.

3. PodTrans
PodTrans hanteert een zeer bijzondere benadering voor het vervangen van iTunes en doet dit niet door alle functies van de software van Apple te kopiëren. In feite, houdt het alles zeer minimaal.

De slanke interface richt zich op het maken van het gemakkelijk te kopiëren muziek tussen uw computer en iPhone of iPod. Het is beschikbaar voor zowel PC als Mac en het doel is het dagelijkse beheer zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Het kan niet dienen als een complete iTunes vervanging, maar het gaat zeker een deel van de weg en het de moeite waard om te controleren.

U kunt ook upgraden naar PodTrans Pro (£27,99, $29,99, AU$42,35) of AnyTrans (£34,99, US$39,99, AU$56,47) overwegen, omdat deze een grotere flexibiliteit bieden als het gaat om tweeweg bestandssynchronisatie en veel betere opties voor telefoonbeheer. Maar als je alleen maar op zoek bent naar de basis, is er niets mis mee om te beginnen met de gratis versie van PodTrans.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je over zaken die spelen in de IT-wereld.

Contactgegevens

Via info @ ropacomputer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden