Ropa computer

Een Wikipedia voor je bedrijf

Geplaatst op

Je werkt bij een bedrijf en je wil graag iets weten wat van belang is voor je werkzaamheden. Natuurlijk kun je dan navraag doen bij je collega’s, maar je kunt ook gebruikmaken van de wiki for business. Als jouw bedrijf natuurlijk zo’n wiki for business heeft. Wat dat precies is en wat je ermee kunt? Dat zul je gaan lezen in deze tekst. 

Dit is een wiki for business

Een wiki for business is eigenlijk gewoon een Wikipediapagina voor het bedrijf waar je werkzaam bent. Hier vind je dan ook alle informatie over het bedrijf. In bepaalde gevallen kan dit zeer handig zijn. 

Vind gemakkelijk de benodigde informatie

Je hebt alle informatie over alles wat je weten moet over jouw bedrijf dus eenvoudig bij de hand. Handig als je snel bepaalde informatie nodig hebt om de werkzaamheden correct uit te kunnen voeren. Denk aan bepaalde projecten die je er terug kunt vinden en het verloop van een proces. Weet je dus even niet goed hoe iets werkt of wat je ook alweer allemaal moest doen? Dan vind je dit eenvoudig terug in de wiki for business van het bedrijf waar je werkt. 

Alles up-to-date 

Ook is het mogelijk om zelf bepaalde bestanden of iets dergelijks te uploaden in de wiki for business. Zo blijft de informatie altijd voor iedereen up-to-date. Alle informatie van jou en je collega’s komt samen en zo zorg je er als team voor dat iedereen op zijn/haar best kan presteren. De benodigde informatie over een klant staat er bijvoorbeeld in en die informatie heeft een collega misschien later nodig. Of jijzelf natuurlijk. 

Nieuwe werknemers

Tot slot is het ook ontzettend fijn voor nieuwe werknemers om snel achter alle belangrijke informatie te komen. Het inwerken verloopt zo een stuk sneller. Fijn voor de nieuwe werknemer en voor de baas. Tijd is immers geld, dat weten we allemaal. 

Een wiki for business is dus handig voor elk bedrijf. Alle informatie staat erin om werkzaamheden correct uit te kunnen voeren, de informatie is up-to-date en nieuwe werknemers leren sneller wat ze weten moeten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je over zaken die spelen in de IT-wereld.

Contactgegevens

Via info @ ropacomputer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden