Ropa computer

VR huren of kopen?

Geplaatst op

De aanbiedingen van virtual reality hardware volgen elkaar in hoog tempo op. Wordt het tijd om te investeren in deze apparatuur, of kun je als organisatie toch beter even afwachten? Hoewel er zeker situaties zijn waarin aanschaf interessant is, blijkt VR huren voor veel ondernemingen interessante voordelen te bieden. De voornaamste argumenten voor VR huren in plaats van kopen vind je op deze pagina.

De technologie ontwikkelt zich snel

Voor de insiders gaan de ontwikkelingen nooit snel genoeg, toch kwam de eerste ‘moderne’ VR headset pas uit in 2016. De gemiddelde PC of laptop is nog niet eens afgeschreven terwijl virtual reality brillen alweer enkele generaties verder zijn. Bij dagelijks gebruik zal dit geen bezwaar zijn, bij incidenteel gebruik van de apparatuur ligt VR huren meer voor de hand.

Wanneer schaalbaarheid van belang is

De Gear VR, Oculus Go en Pico G2 zijn alledrie betaalbare oplossingen voor ‘virtuele cinema’ presentaties met meerdere toeschouwers tegelijkertijd. Door de relatief lage aanschafprijs kan een bedrijf investeren in meerdere headsets. Bij tientallen of zelfs honderden gebruikers valt de rekensom toch wat anders uit. Wanneer organisaties wel behoefte hebben aan virtual reality apparatuur, maar niet altijd in dezelfde aantallen, dan biedt VR huren een schaalbare oplossing voor iedere situatie.

Uitgaven spreiden

Dit is meer een administratieve reden die zeker genoemd mag worden. Bij een investering komt de apparatuur op de balans te staan inclusief afschrijving, bedrijfskapitaal en andere zaken. Dat is een reden dat veel bedrijven kiezen voor lease constructies. Het biedt ook meer ruimte om te wisselen naar nieuwe modellen met verbeterde functionaliteit. Informeer bij de financieel adviseur naar de beste investeringsstrategie.

Service en support

Bij iedere generatie hardware wordt het gebruik eenvoudiger, toch is het nog niet voor iedereen plug & play. Advies vooraf, assistentie tijdens, en support na een evenement is van belang in het gebruik van technologisch geavanceerde apparatuur als deze. Het VR verhuur agency kan doorgaans ook experts leveren die gedurende het gehele traject klaar staan om hulp te bieden waar dat gewenst is. Dat is bij aanschaf niet het geval.

Toch virtual reality apparatuur kopen?

Hoewel deze pagina gaat over de voordelen van VR huren, is het zeker mogelijk dat virtual reality apparatuur kopen toch voordeliger uitpakt. Laat je daarom vooraf informeren door een expert die je meer kan vertellen over de mogelijkheden, de kosten de ontwikkelingen die we in de nabije toekomst kunnen verwachten. Stel zo in overleg een doordacht plan van aanpak samen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je over zaken die spelen in de IT-wereld.

Contactgegevens

Via info @ ropacomputer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden